Кунжут

0
536

Чи знаєте ви, що насіння кунжуту використовуються в їжу в 1500 році до н. е .. стародавні єгиптяни? Вважається, що дрібні насіння кунжут з насиченим смаком і ароматом-найдавніша пряність, яка була відома народу. Кунжут часто використовується в азіатській кухні і надає стравам «Горіховий» і ніжний смак. Найвідоміші страви, які зроблені з кунжуту Тахан – тахинную пасту і чудову халву.

Ось чому його добре вживати кунжутне насіння
Кунжут багатий клітковиною, вітамінами і важливими мінералами, такими як мідь, марганець, кальцій, магній, селен, залізо, фосфор, цинк, молібден, вітамін В1. Особливо важливим є те, що кунжуту містять у своєму складі два інгредієнта: сезамін і сезамолін, які відносяться до групи спеціальних волокон, відомі як лігнани. Ці дві сполуки мають ефект зниження рівня холестерину в крові, запобігти високий кров’яний тиск і сезамін захищає печінку від пошкоджень, викликаних вільними радикалами.

Вважається, що насіння кунжуту мають багато переваг для здоров’я, таких як:

покращує здоров’я кісток і профілактики остеопорозу
позитивно впливають на здоров’я зубів і запобігає кровоточивість ясен
боротьба з шкідливими радикалами
мають протираковими властивостями
має протизапальну дію і покращує настрій.
Завдяки інгредієнти, які вони містять, насіння кунжуту уповільнити процес старіння, і масло, яке високо цінується у всьому світі знижує рівень шкідливого холестерину, допомагає регулювати кров’яний тиск і знижує ризик розвитку деяких видів раку. Кунжутне масло в традиційній медицині використовується для лікування захворювань, пов’язаних зі згортанням крові.

5 відмінних ідей, які допоможуть вам використовувати кунжут в їжу

Щоб скористатися його інгредієнти і покращити здоров’я, ми пропонуємо кілька ідей, щоб використовувати більш часто насінням кунжуту в їжу:
наступного разу, коли ви робите домашній хліб, закуски, печиво або кекси, додайте зерна кунжуту в тісто.
кунжут поєднує в собі відмінне з тушкованими брокколі, якими посипають свіжовичавлений лимонний сік.
зробити тахинную пасту, покласти його на шматочок хліба і вживати його на сніданок або перекус.
насіння кунжуту можна додавати в блюда соєвий соус, рубаний часник в салати, овочі та макарони.
приготувати киплячий курячий з кунжутом, соєвим соусом, часником і імбиром.

ПОДЕЛИТЬСЯ

НЕТ КОММЕНТАРИЕВ

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ